کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت چقدر است؟
نوشته شده توسط : بهزاد

اینکه سقف و کف میزان کمیسیون برای هر معامله چقدر هستش یکی از دغدغه های مشاوران املاک است . به طور کلی برای معاملاتی که متداول هستند اتحادیه نرخی تعیین کرده اما برای معاملاتی خارج از دسته بندی های اتحادیه نرخی تعیین نشده است و همه چیز به توافق و رضایت طرفین وابسته است.

کمیسیون مشارکت در ساخت نیز یکی از همین مواردی است که به توافق و رضایت طرفین بستگی دارد . به طور کلی یک قاعده وجود دارد هر چقدر که بتوانید به طرفین معامله سود برسانید می توانید درصدی از آن سود را طلب کنید .وقتی شما برای یک مشتری خانه ای می خرید نسبت به اینکه برای سازنده ای ملکی را برای مشارکت در ساخت بگیرید خیلی تفاوت دارد.

محاسبه کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت به دلیل این که این نوع از قرارداد از جمله عقود نامعین است به این معنی است هیچ چهارچوبی برای آن در متن قانون و همچنین در اتحادیه های مشاور املاک وجود ندارد و همین موضوع باعث گمراهی اکثر مالکین و سازندگان ساختمانی است و البته در بسیاری از موارد خود شخص مشاور املاک که با این رنج سروکار دارند.پس نتیجه میگیریم هیچ گونه قانونی در این زمینه وجود ندارد. و همه چیز بستگی به توافق با دفتر املاک یا شخص مشاور املاک دارد ولی نکته ای که در اینجا اهیمت این موضوع را بالا میبرد میزان جلب رضایت و به قولی شیرین بودن شرایط برای سازنده ساختمان است که هر چقدر شرایط بهتری برای سازنده تامین شود خب قطعا سازنده هم بیشتر برای پرداخت کمیسیون بهتر به املاک مایل است.

در بیشتر مواقع نیز کمیسیون بر عهده شخص سازنده است چرا که به نوعی مشاور املاک کارمند سازنده است که برای او فایل مشارکتی پیدا کند و معمولا نیز از مالک یا مالکین کمیسیون دریافت نمیشود چرا که فایل مشارکت در ساخت بسیار ارزنده است و برای جلب رضایت بیشتر مالک کمیسیونی از او دریافت نمی کنند.

هر پروژه ساخت و ساز مشارکتی ، شرایط حقوقی و فنی متفاوتی وجود دارد. پس با توجه به شرایط و ضوابط پروژه خود، قرارداد را عقد کنید. همواره به مشاورین املاک و البته مدیران قرارداد توصیه میکینم بدون داشتن اطلاعات کافی و لازم چه از نظر تجربی و البته حقوقی به تنظیم و انجام قرارداد مشارکت در ساخت اقدامی ننمایند که مشکلات ریز و درشت را برای خود و مالک و سازنده ایجاد نشود.

دریافت پرونده

بهترین پیشنهادات مشارکت در ساخت در سایت دیوار

کمیسیون و یا حقِ دلالی در معاملات ملکی از جنبه قانونی تابع تعرفه تعیین شده از طرف اتحادیه‌های املاک می‌باشد امّا برای قرارداد‌های مشارکت در ساخت تعرفه خاصی تعیین نگردیده.عرف نیز تعریف خاصی برای آن ندارد و الگوی یکسانی برای آن نمی‌توان یافت و نرخ‌ها و ارقام متفاوتی شنیده می‌شود. در مجموع می‌توان اینطور استنباط کرد که کمیسیون قرارداد مشارکت در ساخت توافقی است.





:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: